برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان عاشوراییان زنجان و آدرس b-zanjan.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
دیگر امکانات
آمار
وب سایت:
بازدید امروز : 3222
بازدید دیروز : 13609
بازدید هفته : 19136
بازدید ماه : 45408
بازدید کل : 1293556
تعداد مطالب : 888
تعداد نظرات : 177
تعداد آنلاین : 1
شطرنج سیاسی عربستان؛ یادداشتی از الجزیره درباره تحولات دیپلماتیک عربستان در رقابت با ایران ابراهیم المرعشی، استادیار دانشکده تاریخ در دانشگاه کالیفرنیا در الجزیره نوشت: گزارش های اخیر درباره بازگشایی سفارت های عربستان در بغداد و اربیل اگرچه ممکن است یک موضوع دیپلماتیک معوقه و عادی به نظر برسد، اما در واقع نشان دهنده تحولی چشمگیر در سیاست خارجی سعودی ها در قبال عراق است.
روابط دیپلماتیک بین ریاض و بغداد بعد از تهاجم صدام حسین به کویت در سال 1990 رو به وخامت گذاشت. عربستان در دوران پس از سرنگونی رژیم بعث عراق نیز نتوانست گشایشی در این بن بست دیپلماتیک ایجاد کند و تنش ها کماکان ادامه یافت. اخبار اخیر دال بر آن است که ریاض سرانجام با دولت شیعی بغداد کنار آمده و قصد دارد در سطح رسمی و دوجانبه در تحولات عراق نفوذ و حضور داشته باشد.
سقوط دولت صدام حسین در سال 2003 به لحاظ دینامیک قدرت در منطقه، تمام همسایگان عراق را تحت تاثیر قرار داد. اردن و سوریه می بایست با سیل آوارگان عراقی دست و پنجه نرم می کردند. هم سوریه و هم ایران نگران آن بودند که دولت بوش از عراق به عنوان پایگاهی برای بی ثباتی دولت های آنها استفاده کند. ترکیه و عربستان سعودی هم نگران بودند که جمعیت کردها و شیعیان آنها از قدرت گیری کردها و شیعیان عراق الهام و تاثیر بگیرند.
بازگشایی سفارت ها در بغداد بعد از اشغال آمریکا برای بازیگران منطقه ای در خاورمیانه، همواره موضوعی جنجالی و بحث برانگیز بوده است. سیاستمداران جدید در عراق باید کشورهای مختلف عربی را به بازگشایی سفارت های خود در بغداد ترغیب می کردند تا مشروعیت منطقه ای دولت تازه متولد شده عراق را افزایش دهند.
در حمله انتحاری یک زن به یک کلانتری در استانبول یک مامور پلیس زخمی و یک تن دیگر کشته شد.
به گزارش شفقنا، به نقل از ایسنا، این حمله در منطقه توریستی سلطان احمد رخ داده و فرد مهاجم نیز کشته شده است.
فرماندار استانبول پیشتر گفته بود، هر دو پلیس مجروح حادثه به بیمارستان منتقل شدهاند و حال یکی از آنها وخیم است. با این حال شبکه العربیه گزارش داد: در حمله انتحاری استانبول ترکیه یک افسر پلیس جان خود را از دست داد.
فرماندار استانبول به تلویزیون ترکیه گفت، بمبگذار زن به انگلیسی صحبت میکرده اما لهجه داشته است. هویت و ملیت بمبگذار اعلام نشده است.
اعضای واحد خنثیسازی بمب پلیس بعد از انفجار، یک بمب دیگر را که به زن متصل بوده خنثی کردهاند.
پلیس استانبول، منطقه سلطان احمد را که مسجد کبود و ایاصوفیه در آن واقع شده، بسته است.
هنوز هیچ گروهی مسئولیت این انفجار را بر عهده نگرفته است.
پایگاه خبری«نبأ»، «خالد بن بندر آل سعود» رئیس دستگاه اطلاعات
عربستان سعودی در سفری چند روزه به «واشنگتن» سفر کرد.
طبق آنچه که اعلام شده، هدف از این سفر انجام رایزنیها درخصوص روابط دوجانبه و مسائل منطقهای است. قرار است امیر سابق منطقه الریاض با «باراک اوباما» رئیسجمهوری آمریکا و مسئولان نظامی و اطلاعاتی در واشنگتن دیدار کند؛ دیدارهایی که پیامهای سیاسی و راهبردی زیادی دارد چرا که در زمانی ویژه رخ داده است.
تهدید گروه تروریستی داعش علیه کشور عربستان سعودی صرفا یک توهم نیست. کشته شدن فرمانده مرزبانی شمال عربستان حامل پیامهایی خطرناک در این سطح است. بیش از 5 هزار شهروند سعودی که شمار بیشتری از آنها در لیست سیاه تروریستها درج شدهاند، برای انجام عملیاتهای انتحاری و منفجر کردن خودشان اعلام آمادگی کردهاند. از سوی دیگر، (تهدید داعش برای) آزادسازی حجاز و قرار دادن مکه یا شهر مدینه به عنوان پایتخت دولت موهومی این گروه یعنی «خلافت اسلامی»، بسیار جدی و واقعی است. این تهدید داعش، نگرانیها و سرخوردگیهای بیشتر مقامات عربستان سعودی را موجب شده است.
شاهزاده خالد بن بندر از جزئیات این تهدیدهای فراروی عربستان سعودی آگاه است. استان الانبار که در مجاورت عربستان است در این معادله در سطح پایینی قرار ندارد. در این استان شمار زیادی از داعشیهایی حضور دارند که مشتاق سقوط پادشاهی عربستان هستند.
این آرمانها و تحرکات گروههای تروریستی، رئیس دستگاه اطلاعات عربستان را به آمریکا کشاند. این شاهزاده این سوال را خطاب به رئیسجمهور آمریکا مطرح خواهد کرد که «مرحله پس از مشارکت در ائتلاف جهانی ضد داعش چیست؟» رژیم عربستان سعودی تصور میکند که ائتلاف واشنگتن به خاطر دفاع از منافع حیاتی کشورهای خلیجفارس و جلوگیری از نفوذ گروههای تروریستی به آنها، ایجاد شده است. آرامش و ثبات کمترین و ضرورییترین خواستهای است که عربستان میتواند از ائتلاف با آمریکا داشته باشد.
آیتالله مرتضی قزوینی از علمای بزرگ کربلا تاکید کرد: تشکر شیعیان عراق و اهالی کربلا را به حضرت آقا برسانید و به ایشان بگویید که: «شما میلیونها جان را در عراق و کربلا خریدید...»
حجتالاسلام اختری دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت(ع) و هیئت همراه در سفر به عراق با «آیتالله سید مرتضی قزوینی» از علمای کربلای معلی و امام جماعت حرم امام حسین(ع) دیدار و گفتوگو کردند. آیتالله قزوینی در این دیدار با سپاس ویژه از کمکهای جمهوری اسلامی ایران به عراق برای جنگ با تروریستهای تکفیری گفت: ما از رهبری و مقامات ایران متشکریم؛ زیرا نیروهای ما با کمک ایران و سلاح ایرانی توانستند شهرهای جنوبی را از دست این گرگها نجات دهند. وی با تأکید بر حمایتهای فراوان آل سعود و وهابیت از تروریستها افزود: داعشیها میخواستند از دو طرف به کربلا حمله کنند؛ هم از راه «طریق برّی» و هم از «جرفالصخر». آنها اگر به کربلا میرسیدند همان جنایات فجیعی که وهابیون در دو بار هجوم به کربلا انجام دادند را تکرار میکردند؛ اما بحمدالله جمهوری اسلامی از ما دفاع کرد و جرفالصخر آزاد شد. این دانشمند دینی بزرگ کربلا خطاب به آقای اختری تصریح کرد: از شما میخواهم که تشکر شیعیان عراق و اهالی کربلا را به حضرت آقا برسانید و به ایشان بگویید که: «شما میلیونها جان را در عراق و کربلا خریدید». این را بدون اغراق و تملق عرض میکنم. به گزارش ابنا، وی با اشاره به پیروزی محور مقاومت در کشورهای مختلف جهان خاطرنشان کرد: هماکنون شخصیتی سیاستمدار، با هوش، شجاع و عمیق مانند «سیدحسن نصرالله» که پشتش به جمهوری اسلامی گرم است در لبنان قدرتنمایی میکند و حتی سخنرانیهایش آنقدر مؤثر است که روی هر جملهاش باید حسابها کنیم. در سوریه هم آمریکا، اسرائیل و همه حکام عرب میخواهند «بشار اسد» را ساقط کنند اما نمیتوانند. در یمن هم میبینیم که شیعیان به قدرت رسیدهاند.
غلامحسین محسنی اژهای در پاسخ به پرسشی مبنی بر اظهارات رئیس قوه قضائیه در خصوص حصر بعضی از نامزدهای انتخاباتی در سال 88 و ایراداتی که علی مطهری درباره سخنان رئیس قوه قضائیه طی نامهای منتشر کرده است، اظهار داشت: بعضی از مطالب نامه آقای مطهری در این خصوص کذب محض است و قابل تعقیب قضایی است و در آیندهای نزدیک نیز مورد رسیدگی قرار میگیرد. اژهای گفت: آقای مطهری در جلسه شورای عالی امنیت حضور نداشتند و بعضی از مطالب را در این نامه به صورت حدس و گمان مطرح کردهاند که این کار در شأن نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی نیست. سخنگوی قوه قضائیه بیان داشت: با ابزارهای سیاسی برخورد با قانون صحیح نیست و این اقدامات دیگر نخنما شده است. معاون اول قوه قضائیه خاطر نشان کرد: به زودی جواب این نامه داده خواهد شد.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در نیروی قدس سپاه گفت: تیر به پهلوی او اصابت کرد و چند ساعتی هم با درد همراه شد و بعد پرواز کرد که این اشاره به این نکته دارد که یا زهرا من هم آمادهام پهلویم شکسته شده و فرزندان تو هنوز برای پهلوی شکسته تو میسوزند.
به گزارش فارس، حجتالاسلام علی شیرازی مسئول نمایندگی ولی فقیه در نیروی قدس سپاه پاسداران طی سخنانی در مراسم بزرگداشت سردار شهید حمید تقوی با اشاره به خصوصیات شهید تقوی گفت: سردار تقوی در دوران جنگ هشت ساله دفاع مقدس به درون عراق میرود. جایی که نیروهای بعثی و صدامیان قرار دارند. او تا کربلا هم پیش میرود و کسی که همراه شهید تقوی و از نیروهای عراقی بود میگوید ذرهای ترس در وجود او ندیدهام که علت آن تقوی شهید تقوی بود.
وی افزود: این روحیه شجاعت و شهادتطلبی تا آخر در وجود سردار تقوی وجود داشت. امروز همه شهدای حرم و یارانشان در مقابل استکبار، داعش، اسرائیل و دشمنان برای رضای خدا شمشیر به دست میگیرند.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در نیروی قدس سپاه، تأکید کرد: یک عده میگویند اگر در کنار آمریکا نایستیم انقلاب شکست میخورد آنها هر چقدر هم بخواهند دل انسانهای مومن را خالی کنند و بگویند آمریکا و اسرائیل و داعش کجا و ما کجا اما ذرهای تردید در دل رزمندگان ایجاد نمیشود. ما تابع ولایت و رهبری هستیم و تا پای جان برای دفاع از دین
و ارزشها و آرمانهای انقلاب و دفاع از خط ولایت فقیه محکم ایستادهایم.
شیرازی با تأکید بر اینکه برای دفاع از حرم اهل بیت با تمام وجود وارد میشویم به نحوه شهادت شهید تقوی اشاره کرد و گفت: تیر به پهلوی او اصابت کرد و چند ساعتی هم با درد همراه شد و بعد پرواز کرد که این اشاره به این نکته دارد که یا زهرا من هم آمادهام پهلویم شکسته شده و فرزندان تو هنوز برای پهلوی شکسته تو میسوزند.
سردار شهید حمید تقوی از فرماندهان دفاع مقدس بود که در روزهای اخیر در دفاع از عتبات عالیات در سامرا به دست تروریستهای تکفیری به شهادت رسید.
عربستان سعودی و قطر سر انجام بعد از بهره کشی از تکفیریها عملیات انهدام انها را به ظاهر آغاز کردند !!!
پایگاه خبری «شفق نیوز»، مشاور سابق امنیت ملی عراق تاکید کرد نیروی زمینی و هوایی عربستان سعودی عملیات گستردهای را علیه گروه تروریستی داعش در خاک این کشور آغاز کرد.
موفق الربیعی گفت: نیروهای زمینی عربستان با پشتیبانی جنگندههای این کشور عملیات گسترده را برای قتل تروریستهای داعش در داخل خاک این کشور و نزدیک پاسگاه السویف در منطقه مرزی «عرعر» نزدیک مرزهای عراق آغاز کردند.
الربیعی در بیانیهای که دفتر او صادر کرد افزود: نیروهای عربستانی در عملیات خود از سلاح های مختلف استفاده کردند که باعث وارد آمدن تلفات سنگین به این گروه تروریستی شد.
وی خاطرنشان کرد: گروه داعش به علت پیشرویهای مستمر نیروهای ارتش عراق، در شرایط وحشت و انتظار به سر میبرد.
۱- اساسا قانونی تحت عنوان ممنوعیت تدفین اموات در اماکن تاریخی وجود ندارد و بر همین اساس نمیتوان هیچگونه استنادی به این مورد را دارای محلی از اعراب دانست.
۲- ماده ۵۶۶ قانون مجازات اسلامی میگوید: «هر کس نسبت به تغییر نحوه استفاده از ابنیه و اماکن و محوطههای مذهبی فرهنگی و تاریخی که در آثار ملی ثبت شدهاند، برخلاف شئونات اثر و بدون مجوز سازمان میراث فرهنگی کشور اقدام نماید علاوه بر رفع آثار تخلف و جبران خسارات وارده، به حبس از ۳ ماه تا ۱ سال محکوم میشوند.» حالا خود خوانندگان محترم قضاوت کنند که آیا ایجاد یک فضای زیارتگاهی کوچک در محوطه میدان امیرچخماق (نه خود عمارت که جزو میراث فرهنگی است)، منجر به تغییر کاربری و نحوه استفاده این مجموعه میشود؟
شاهزاده "خالد بن بندر" رئیس دستگاه اطلاعاتی عربستان سعودی اواخر هفته جاری به واشنگتن سفر میکند.
ملک عبداللهبن عبدالعزیز پادشاه عربستان در حالی در بیمارستان بستری شده است که از نوامبر 2012 و پس از عمل جراحی از ناحیه ستون فقرات در هیچ مراسم رسمی خارج از کشور حضور نداشته است.
رسانههای غربی 28 مارس گذشته تصویری از ملک عبدالله در دیدار با باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا منتشر کردند که در آن وی با یک لوله تنفسی در بینی نشان داده میشد؛ تصویری که گمانه زنیها در مورد وخامت شدید حال پادشاه عربستان و احتمال کناره گیری از قدرت را بهدنبال داشت.
این گمانه زنیها در حالی بود که پادشاه عربستان 27 مارس گذشته امیر مقرنبن عبدالعزیز برادر ناتنی 69ساله خود را بهعنوان ولیعهد ولیعهد کنونی یعنی سلمانبن عبدالعزیز تعیین کرد تا در صورت خالی ماندن پست ولیعهدی با او بیعت شود و علاوه بر این در صورتی که منصب پادشاه و ولیعهد همزمان خالی بماند با او بهعنوان پادشاه بیعت شود.
در آن زمان منابع سعودی تصمیم پادشاه مبنی بر کناره گیری از پادشاهی را تکذیب و اعلام کردند وی همچنان قادر است حکومت را اداره کند.
ملک عبدالله که از سال 2005 پادشاهی عربستان را بهعهده دارد، در 17 نوامبر 2012 در شهرک پزشکی ملک عبدالعزیز وابسته به گارد ملی از ناحیه ستون فقرات تحت عمل جراحی قرار گرفت و از آن زمان در هیچ مناسبت و مراسم رسمی خارج از عربستان حضور نیافت جز اینکه کمتر از یک ماه پیش در نشست سران شورای همکاری خلیج فارس در دوحه که نهم دسامبر برگزار شد، حضور یافت.
به این ترتیب ولیعهد عربستان در بیشتر نشستهای شورای وزیران حضور یافته ریاست آن را بهعهده داشت.
از سوی دیگر عمل جراحی اخیر ملک عبداللهبن عبدالعزیز چهارمین عمل او در عربستان در دو سال اخیر بود و پیش از آن نیز در اکتبر 2011 تحت عمل جراحی ستون فقرات قرار گرفته بود.
اما در پی خبر دیوان پادشاهی عربستان مبنی بر ابتلای ملک عبداللهبن عبدالعزیز به ذات الریه، اکنون نگاهها متوجه عربستان و تحولاتی است که در آینده در انتظار این کشور است.
این در حالی است که چند ساعت پس از انتشار خبر انتقال ملک عبدالله به بیمارستان شاخص بورس این کشور بیش از پنج درصد کاهش یافت و پیشبینی میشود در صورت وخامت وضعیت او روند نزولی بهای بورس روز یکشنبه نیز ادامه پیدا کند.
نگرانیها درمورد تحولات آینده در حالی دوچندان میشود که پادشاه همواره کشمکش در خاندان حاکم بر سر قدرت را مهار کرده اوضاع را تحت کنترل داشت.
تکرار پرتاب بستههای کمک برای داعش از سوی هواپیماهای ناشناس
آنهم در شرایطی که تروریست های این گروهک در تنگنا و محاصره قرار گرفته اند
آرام آرام به معمایی برای عراقی ها تبدیل شده است
و اینکه آمریکا در این میان چه نقشی ایفا میکند.
هنگامی که آمریکا با تعلل زیاد و در واقع زمانی که داعش به مرزهای اربیل نزدیک شدند به فکر مقابله با آن افتاد و علت این تکاپوی دیر هنگام نیز منافعی بود که ایالات متحده در اقلیم کردستان داشت.
یکی از اقداماتی که آمریکا انجام داد تشکیل ائتلافی با مشارکت بیش از چهل کشور برای مقابله با داعش بود که برخی کشورهای همپیمان منطقه ای واشنگتن از جمله عربستان سعودی، امارات و اردن در این ائتلاف مشارکت کردند.
اما جدای از تحرکات این ائتلاف در سوریه و موضوع اسارت معاذ الکساسبه خلبان اردنی که به اسارت داعش درآمد و اخبار و روایت های فراوانی درباره شیوه اسارت وی از جمله اینکه جنگنده پیشرفته اف 16 وی با موشک حرارتی تکفیری ها هدف قرار گرفته است و نیز تلاش آمریکا برای وارونه جلوه دادن موضوع و اینکه نقص فنی عامل سقوط این جنگنده بوده است مطرح شد و اینکه برای نجات وی عملیات ناموفقی انجام داد که جان این خلبان اردنی را به خطر انداخت،موضوع قابل بحث نقش ائتلاف بین المللی در عراق است.